Vilka är vi?

Jag heter Anders Eriksson och driver varumärket Gårdssnickar’n och gården Hessleberg, Småland, tillsammans med min familj. Gården Hessleberg har funnits i släkten under många generationer och brukas än idag med varsam hand för att bibehålla sin tradition och genuinitet.

Jag har i grunden en fil.kand. från Linköpings Universitet, Estetiska institutionen, och ett brinnande intresse för handens kunskap och det estetiska uttrycket i funktionell design.

Så länge jag minns har jag fascinerats av handens arbete. De traditioner och det hantverkskunnande som jag sett min morfar utföra och det som min far har lärt mig som liten, är för mig magi och något jag verkligen är stolt över att bemästra. Jag gillar enkelheten i den lantliga tradition jag vill förmedla vidare. Min mormor och morfar drev under sin levnad en gård i byn Hessleberg, Bellö socken, och enkelhet var deras måtto. ”Varför sa’ en krångla te’at för i onödan? De ä’ la’ bättre att göra’t som det sa’ va’ från början, utan krusiduller”. Så här kunde det säkert ha låtit när man diskuterade kring onödiga ting i Hessleberg och det är just i det enkla som det vackra och funktionella sker, då och hundra år senare.

Jag hoppas att ni ska trivas tillsammans med mig här på Gårdssnickar’n. Har du frågor kring produkter, leveranstider och priser är du välkommen att höra av dig.